Καλή χρονιά με πολύ hacking!

hackers_affiche1Μπαμ μπουμ πυροτεχνήματα! Μπήκε το 2015 καλή χρονιά σε όλους, για κάποιο λόγο όμως νιώθω οτι ζώ σε μια άλλη εποχή. Σήμερα διάβαζα ένα παλίο περιοδικό με video games του 1995! Στην άκρη της τελευταίας του σελίδας αφιέρωνε μια στήλη για μια ταινία. Το συνήθιζαν αυτό τα gaming περιοδικά εκείνης της εποχής. Η ταινία λεγόταν Hackers και τελικά την νοίκιασα απο ένα μαγαζί με VHS ταινίες μόνο και μόνο απο περιέργια. Δεν είχαμε DVD και Blu-ray τότε! 🙂 Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες για την ταινία όποιος θέλει μπορεί να την αγοράσει και να την δεί και στα δυο format. Ένα θα σας πώ και θα συνεχίσω, παίζει η Angelina Jolie (Η γνωστή ναι). Κάτι όμως μου θυμίζει εμένα αυτό το όνομα της ταινίας!  Ά ναι! Μου θυμίζει την ιστορία των τελευταίων ημερών! Το PSN και το XBOX LIVE εκτός λειτουργίας λόγω της Lizard Squad. Έχουν περάσει 20 χρόνια απο τότε που η ταινία έκανε την εμφανισή της αλλά ο όρος Hacking βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Βασικά πιστεύω οτι ένας τέτοιος όρος είναι καθημερινά επίκαιρος άσχετα αν δεν του δίνουμε σημασία οι περισσότεροι απο εμάς ώς Gamers. Οι ερώτησεις που αναδύονται είναι πολλές μετα απο όλα αυτά τα χρόνια και μετά απο το τελευταίο χτύπημα στις συγκεκριμένες εταιρίες. Ας δούμε κάποιες απο αυτές:

  • Πρώτον γιατί οι Hackers ασχολούνται με την SONY και την MICROSOFT ξανά;

Στο πρώτο ερώτημα υπάρχουν δύο λόγοι! Ο πρώτος είναι κάτω απο την μύτη μας…για να δείξουν οτι είναι η καλύτερη hacking ομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους (Anonymous κλπ). Ναί είναι τόσο απλό! Δεν το αναλύω περισσότερο όποιος γνωρίζει απο την κόντρα μεταξύ τους καταλαβαίνει. Ο δεύτερος λόγος είναι για να δείξουν για ακόμα μία φορά οτι οι συγκεκριμένες εταιρίες είναι ευάλωτες σε τέτοιες επιθέσεις έτσι ώστε ο κόσμος να μήν είναι τοσο ανυποψίαστος. Το 2011 είχε γίνει πάλι επίθεση απο την LulzSec. Είναι οι ίδιοι (Lizard Squad) που έκαναν και πάλι την επίθεση πρίν λίγες μέρες. Τώρα διάλεξαν τα Χριστούγεννα για να ακουστεί ακόμα περισσότερο το κατορθωμά τους!

  • Δεύτερον πώς είναι δυνατόν εταιρίες όπως η SONY και η MICROSOFT να την «πατάνε» απο άτομα τα οποία θεωρητικά είναι πίσω όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με τα άτομα που δουλεύουν μέσα στις εταιρίες;

Στο δεύτερο ερώτημα μπορείτε να βρείτε εύκολα απάντηση πηγαίνοντας σε ένα απο τα διάφορα website με exploits (όσοι δεν ξέρετε τι είναι exploit …google). Θα βρείτε exploits για τίς περισσότερες υπηρεσίες και τα περισσότερα προγράμματα ενός Η/Υ. Κάθε μέρα βγαίνουν πάνω απο 10+ exploits για διάφορα προγράμματα και υπηρεσίες. Κάποια απο αυτά τα exploits ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και ένα μικρό παιδάκι θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Ο Προγραμματιστής που δημιουργεί το exploit είναι ο «μάγκας» της υπόθεσης αλλά απο την στιγμή που το δίνει public σε διάφορα website ο καθένας ο οποίος έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις για το πώς δουλεύει το DDOS γίνεται «hacker». Αυτοί όμως που επιτέθηκαν στην SONY και στην MICROSOFT πρέπει να αναφέρω οτι ανήκουν στο επίπεδο του προγραμματιστή/hacker και όχι στο επίπεδο του χειριστή προγράμματος.

  • Τρίτον δεν θα έπρεπε με τα χρήματα τα οποία διαθέτουν/κερδίζουν αυτές οι εταιρίες να είναι προστατευμένες;

Στο τρίτο ερώτημα η απάντηση είναι και εδώ απλή! Χρησιμοποιούν τα χρήματα τους για να προστατεύσουν τις υπηρεσίες τους και τα προσωπικά δεδομένα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτρέψουν τετοιου έιδους επιθέσεις. Πρέπει να σημειωθεί οτι τα δεδομένα τα οποία έδωσαν στην δημοσιότητα οι hackers απο την τελευταία επίθεση ήταν σε plain text μορφή χωρίς κάποιου είδους κωδικοποίηση! Αυτό είναι ένα απο τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει μια εταιρία για να προστατεύσει τα δεδομένα της. Το DDOS (Eπίθεση άρνησης εξυπηρέτησης – distributed denial-of-service) συγκεκριμένα υπάρχει εδώ και 15 χρόνια σε διάφορες παραλλαγές! Ακόμα να βρούν πώς θα προστατευθούν απο αυτό το exploit; Βέβαια απο την άλλη μεριά πρέπει να αναφέρουμε οτι οι ομάδες που χτυπάνε τις εταιρίες εξελίσσονται και αυτές απο την μεριά τους αλλά και πάλι δεν δικαιολογείτε η SONY και η MICROSOFT (ειδικά η Microsoft είναι εταιρία λογισμικού!!! Έχει φτιάξει δικό της λειτουργικό!!!).

Πηγαίνω να παίξω PS4 εεεε PS1 ήθελα να πώ χωρίς PSN!

– Στεφανος Νεοφυτίδης

10500349_10152147818906695_4457035133468943563_n

Advertisement

Αφήστε το μύνημά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s